Forside        Om oss        Oppskrifter         Kontakt

Om oss


Aase Gartneri AS

Gartneriet ligger helt vest i Klepp kommune på Jæren. Beliggenheten ut mot havet, gode lysforhold, milde vintrer og ikkje for høye sommertemperaturer er viktige faktorer for å lykkes med agurkproduksjonen.

Våres policy er å dyrke agurker ved bruk av miljøvennlige energikilder og uten bruk av kunstig lys. Når det gjelder energikilder bruker vi i dag trebriketter til oppvarming. Vi holder også på med eit prosjekt i lag med Felleskjøpet der vi skal brenne havreskall.

Når vi ikkje vil bruke kunstig lys i produksjonen henger det sammen med at vi mener at grønnsaker som blir drevet for hurtig fram har en dårligere kvalitet enn dei som er naturlig dyrket.

Vi selger ikkje til private fra gartneriet. Agurkene blir levert til Bama/Gartnerhallen for videre distribusjon i deres salgsnett.

Gården har vært i familiens eie siden 1500 tallet. Gården er i dag på 160 mål og ble frem til 1960 drevet som et tradisjonelt gårdsbruk med husdyr, korn og grønnsaksproduksjon. I 1960 bygget mine foreldre, Judith og Eimund Aase, det første veksthuset og veksthusarealet har blitt økt jevnlig frem til i dag. Arealet er i dag på 17 000 m2 veksthus. Fra tidlig på 60 tallet ble det dyrket en kombinasjon av tomat og agurk. I 1990 ble hele produksjon lagt om til agurk. Gartneriet produserer i dag ca 850 tonn agurker, som er rett i underkant av 10% av den norske agurkproduksjonen.

Min far har jordbruksskoleutdannelse, eg har utdanning innen handelsskole og mekaniske fag. Erfaring som gartner har eg fått inn med ”morsmelken”, og har jobbet i firmaet i 30 år.

4 fast ansatte og 7 sesongarbeidere.
Hallstein Aase er daglig leder og har ansvar for det tekniske og administrative. Eimund Aase har ansvaret for gjødsling og planteveiledning. Rønnaug Aase har ansvaret for all småplanteproduksjon.

Vi er godkjent i henhold til KSL og HMS.